Dec 28, 2023

Jeugdschaatsen

Categorie: Belangrijke Mededelingen
Ingezonden door: Redactie

De Oldenzaalse IJsclub, in samenwerking met de IJsclub Losser, organiseert dit jaar het project: “Boescooljeugd Schaatst”. We bieden 35 kinderen uit Oldenzaal en 15 kinderen uit Losser van de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen, de kans om 10 keer te gaan schaatsen op de IJsbaan Twente in Enschede. Vervoer, schaatsen, helmen en niet in de laatste plaats enthousiaste trainers van de Sven Kramer Academie en van onze clubs worden geregeld. We vragen een eigen bijdrage van €20,- voor de 10 lessen. Voor kinderen van ouders met een laag inkomen wordt deze bijdrage geschrapt.

Het volledige programma:
We schaatsen in groepen van 10 kinderen op de IJsbaan Twente in Enschede. Vervoer, schaatsen en helm worden geregeld en zijn gratis. Zoals je op de foto’s ziet, gebruiken we ‘Noren’ en geen hockey- of kunstschaatsen. Als je Noren hebt, neem die mee. Elke deelnemer krijgt een hesje, zodat de verschillende schaatsgroepen goed herkenbaar zijn.
Op zaterdag 14 oktober starten de lessen. De lessen duren van 10.00 tot 11.10 uur. We vertrekken om stipt 09.00 uur vanaf de Ganzenmarkt (t.o. gemeentehuis) met een bus naar de ijsbaan. Daar krijgen jullie schaatsen en een helm. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen met het aantrekken van de schaatsen en helm. Trek makkelijk zittende kleding aan bv een joggingpak, en neem handschoenen mee. Helm en handschoenen zijn op de ijsbaan verplicht!
Rond 12.00 uur zijn we weer op de Ganzenmarkt.
Inschrijven via de website BoesCooljeugd Schaatst vanaf 25 september. Er geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Na inschrijving ontvang je nog een mail met enkele vragen waarmee we de lessen optimaal kunnen voorbereiden.
Zaterdagen waarop de lessen plaatsvinden: 14 en 21 oktober; 4, 11, 18 en 25 november; 9 en 16 december; 13 en 20 januari. (NIET 28 oktober = herfstvakantie; 2 december = mogelijk Sinterklaas vieren; 23 december, 30 decemberen 6 januari = kerstvakantie)

Bij vragen kunt u de volgende contactpersonen bellen:
Klaas Postema: 06-57539997
Henk Lansink: 06-83234168

Ouders/verzorgers kunnen in dit document meer informatie vinden.