Dec 29, 2017

Laatste nieuws

Categorie: Belangrijke Mededelingen
Ingezonden door: Redactie

november 2017: Tijdens de jaarvergadering werden weer een aantal leden in het zonnetje gezet, omdat zij 25 jaar lid van OIJC waren. Dit waren Agnes en Albert Bosch, Piet Bruijsten, Ida Goossink-Smithuis, Gerard Klieverik, Gerrit Hesselink, Sytske en Fred Smedes. De voorzitter overhandigde alle jubilarissen een mooi aandenken.
jubilarissen 2017
november 2017:
Een flinke groep OIJC-ers heeft er weer voor gezorgd dat de natuurijsbaan op het Hulsbeek weer klaar is voor gebruik. Het overhangende groen op de eilandjes is verwijderd, waardoor er geen belemmering meer is voor ijsaangroei. Nu maar afwachten. Tijdens deze activiteit heeft onze hoffotograaf Kees Tetteroo enkele schitterende foto's gemaakt, die we u niet willen onthouden. Ze staan op de fotopagina.

september 2017:
op 30 september opent IJsbaan Twente weer haar deuren voor de schaatsers. Onze TG-leden hebben op 2 oktober (jeugd) en op 3 oktober (senioren) de eerste trainingen. Allemaal veel plezier in het komende seizoen!

november 2016:
op de jaarvergadering van OIJC werden een 9-tal leden gehuldigd voor het feit dat ze 25 jaar lid zijn. Ook werd er afscheid genomen van ons bestuurslid Jeugdzaken Jan Roeleveld. Jan heeft veel werk verricht om de jeugd van Oldenzaal op de schaats te krijgen. Jan is opgevolgd door Marloes Oortman. Verder werd Johan Greving benoemd tot Lid van Verdienste voor zijn vele werkzaamheden tbv OIJC. Op de fotopagina ziet u een beeldverslag.

september 2016:
op 1 oktober opent IJsbaan Twente weer haar deuren. Op 3 oktober begint de jeugd en op 4 oktober de senioren. De jeugd traint samen met de jeugd van IJsclub Losser en IJsclub Borne op zowel de binnenbaan als op de buitenbaan. De senioren trainen op de buitenbaan onder leiding van de zeer ervaren trainers Gerrit Hesselink, Roelof Eshuis en Gerard Heuvel.
Mochten niet-baankaarthouders belangstelling hebben om eens mee te trainen dan kan dat (gratis) 3 keer. Een berichtje naar info@oijc.nl is voldoende om mee te kunnen doen.
Het bestuur wenst iedereen veel plezier!

maart 2016: op de laatste trainingsavond van de TG-groep hebben wij afscheid genomen van 1 van de trainers van het eerste uur Gerrit Nijhuis. Gerrit heeft vanaf de oprichting van de club zich ingezet op veel terreinen (schaatstrainer, skeelertrainer, fietstrainer, ijsmeester) en het is dan ook zeer terecht dat Gerrit al enige tijd geleden Lid van Verdienste van de OIJC is geworden. Gerrit, nogmaals dank voor alles!


maart 2015: Op de historie pagina kunt u een uniek verhaal lezen van Herman Alink. Herman Alink woonde vroeger in Oldenzaal en heeft o.a. het open Oldenzaals kampioenschap van 1987 gewonnen. Ook heeft hij als wedstrijdrijder de 11-stedentocht van 1985 gereden. Een vastlegging van die tocht kunt u op de historie pagina lezen. Zeer de moeite waard!

april 2014: In samenwerking met de KNSB heeft OIJC een skeelerclinic georganiseerd op de Nutsschool. Door het enthousiasme van de trainer van de KNSB en door de inzet van de OIJC-vrijwilligers werd het een groot succes. Op de fotopagina kunt u bekijken hoe enthousiast de leerlingen waren.

maart 2014: Fred Smedes heeft in het afgelopen seizoen wederom meegedaan aan verschillende Marathoncompetities. Onze marathonsupporter heeft 2 bijdragen over het seizoen 2013-2014 gemaakt. Beide verhalen kunt u hier lezen.


februari 2014: Op de fotopagina zijn schitterende foto's te zien van de OIJC-trainingsgroepen. Kees Tetteroo (al meer dan 25 jaar lid van onze vereniging) heeft belangeloos deze foto's ter beschikking gesteld. Bedankt hiervoor Kees!

mei 2013: 6 OIJC-leden en een gastlid uit Goor hebben op 20 mei meegedaan aan de fietselfstedentocht in Friesland. Alle 7 hebben de 240 km lange tocht volbracht, ondanks het slechte weer 's middags. Henk, Aloys, Ben, Gerrit, Theo, Willem en Johan van harte proficiat met deze prestatie! Op de fotopagina zijn enkele beelden te zien van deze tocht.


april 2013: OIJC is club van de week bij de KNSB! Via deze link kunt u het artikel op de website van de KNSB openen. Ook is het artikel verschenen in het KNSB-blad "Schaatsen.nl".


maart 2013:
op de Historie pagina zijn 3 artikelen van Roelof Eshuis toegevoegd waarin de historie van de trainingen bij OIJC vanaf 1985 wordt beschreven.


maart 2013: de helmenactie is afgerond en is een groot succes geworden. Meer hierover bij Algemeen nieuws.

december 2012: op 29 december 2012 hebben de juryleden, de trainers, de vaste vrijwilligers en het bestuur het NK allroundschaatsen in Heerenveen bezocht. Het was een schitterende dag en hier vindt u het verslag van deze dag door Fred Smedes.


zomer 2012: WBO skeelerclinic op het Funcourt in Berghuizen in samenwerking met OIJC. Zie de foto's op de fotopagina.